• +381642219826

Izveštaj o zatečenom stanju za ozakonjenje objekta

Zakon o ozakonjenju Vam omogućava da na najjeftiniji način od kad postoji mogućnost legalizacije rešite problem Vašeg nelegalno izgrađenog objekta ili objekta gde je odstupljeno od građevinske dozvole ukoliko izradite izveštaj o zatečenom stanju za ozakonjenje objekta. Projektni biro Koneski može Vam pomoći da rešite Vaš problem, tako što ćete na jednom mestu dobiti sve potrebne informacije u vezi ozakonjenja-legalizacije i svu potrebnu dokumentaciju za ozakonjenje Vašeg nelegalno izgrađenog objekta (izvštaj o zatečenom stanju za ozakonjenje objekta)

Projektni biro je porodična firma koja postoji 15 god. i ima veliko iskustvo kako u projektovanju tako i u izradi dokumentacije za ozakonjenje-legalizacije.

Da biste ozakonili-legalizovali objekat potrebno Vam je:

  1. DOKAZ O VLASNIŠTVU – Prepis liste nepokretnosti, kupoprodajni ugovor ili drugi dokument kojim dokazujete vlasništvo
  2. IZVEŠTAJ O ZATEČENOM STANJU OBJEKTA SA ELABORATOM GEODETSKIH RADOVA

Projektni biro KONESKI u Vaše ime može obezbediti ovu potrebnu dokumentaciju za ozakonjenje.

NAPOMENA: Za objekte za koje je potrebna saglasnost MUP-a u pogledu zaštite požara izrađuje se PZI (projekat za izvođenje)
 

Izveštaj o zatečenom stanju za ozakonjenje objekta

Sadržaj za izveštaj o zatečenom stanju za ozakonjenje objekta zavisi od kategorije objekta. Obavezano sadržaj čini:

  1. snimak izvedenog stanja koji sadrži (opštu dokumentaciju, tekstualnu dokumentaciju, numeričku dokumentaciju i grafičku dokumentaciju)
  2. izjavu licenciranog lica da objekat ispunjava osnovne zahteve za objekat u pogledu nosivosti i stabilnosti,
  3. izjavu vlasnika
  4. elaborat geodetskih radova

Kod nas možete da dođete i sve na jednom mestu da završite a možete i da angažujete i svog geometra ukoliko želite.
 

Dobio sam rešenje o rušenju – šta dalje?

Ukoliko je objekat sagrađen u građevinskom smislu (da je ukrovljen) do 2015. godine i nalazi se na satelitskom snimku postoji mogućnost da se objekat ozakoni / (legalizuje), svu potrebnu dokumentaciju možete kod nas da naručite.
 

Gde se nalazimo

Mi se nalazimo u Nišu, TC Dušanov bazar lok. 207 kupola. Kontakt i položaj na mapi možete da nadjete na stranici za kontakt.

 

Koje vreme je potrebno za izveštaj o zatečenom stanju za ozakonjenje objekta

Potreban je jedan dan za izlazak na teren, izrada tehničke dokumentacije još 5 radnih dana.

 

Cena

Cena za izveštaj o zatečenom stanju za ozakonjenje objekta zavisi od lokacije, veličine i složenosti objekta. Za konačnu cenu najbolje je zakazati sastanak u našim prostorijama na broj +381642219826, 018-523-565 ili na mail birokoneski@yahoo.com.

Trenutno je najniža cena, i najeftinija legalizacija do sada, iskoristite je i pozovite.

 

Ko ne može da ozakoni objekat

Objekti na javnim površinama u prvom i drugom stepenu zaštite, ukoliko nije pribavljena saglasnost upravljača javnog dobra, odnosno saglasnost organizacije nadležne za zaštitu prirodnih, odnosno kulturnih dobara.

Ovaj zakon se ne primenjuje na objekte koji se u smislu zakona kojim se uređuje odbrana smatraju vojnim objektima, odnosno na objekte koji se u smislu zakona kojim se uređuje rudarstvo smatraju rudarskim objektima, postrojenjima i uređajima.

 

Za naše klijente koji su podneli zahtev za legalizaciju po prethodnom zakonu

Zahtevi i prijave za legalizaciju podneti do 29. januara 2014. godine, smatraju se zahtevima u smislu ovog zakona.

“Predmet ozakonjenja ne može biti objekat za koji je nadležni organ, u skladu sa ranije važećim propisima kojima je bila uređena legalizacija objekata, doneo rešenje kojim se odbija zahtev za legalizaciju, a koje je pravnosnažno u upravnom postupku. (Izuzetno od odredbe iz stava 1. ovog člana, ako je po pravnosnažnosti rešenja kojim se odbija zahtev za legalizaciju, promenjen planski dokument ili je zahtev odbijen iz razloga koji su ovim zakonom drugačije propisani, a povoljniji su za vlasnika nezakonito izgrađenog objekta, nadležni organ konstatuje ovu činjenicu i nastavlja postupak ozakonjenja u skladu sa ovim zakonom.)

 

Kategorije objekata

Kategorija A klasifikacioni broj 111011

Izdvojena kuća za stanovanje ili povremeni boravak (porodične kuće, vile, vikendice, letnjikovci, planinske kolibe, lovačke kuće) do 400 m2 i maksimalne spratnosti prizemlje, sprat i potkrovlje.

Kategorija A klasifikacioni broj 112111

Izdvojene kuće sa dva stana koji se koriste za stalno stanovanje ili povremeni boravak (za odmor i sl.) do 400 m2 i maksimalne spratnosti: prizemlje, sprat i potkrovlje.

Za objekte koji su veći od 400m2, su različite kategorije i klasifikacionog broja, samim tim i obim izrade dokumentacije se menja. Za više informacija kontaktirajte nas.

 

Korisni linkovi

Celokupan tekst zakona možete naći na sledećem linku

Tekst na internet portalu gradjevinarstvo.rs link

Ministarstvo – pitanja i odgovori o procesu ozakonjenja

Blic – Ovako-izgleda-legalizacija-u-8-koraka

 

Grafik sa sajta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

infografika_ozakonjenje-1

 

 

Call Now Button